I love Gjoni 2012 - Párkereső oldalakon is találtak nőt Delhusa Gjonnak

A nyolcrészes párkereső, melyben Delhusa Gjon keres társat magának, októberben kerül az RTL II képernyőjére, de vasárnap az RTL Klub leadja az elős részt. Az I Love Gjoni-t valójában 2010-ben forgatták a Benkő feleséget keres című párkereső sikerén felbuzdulva, azonban az elmúlt két évben nem talált neki helyet a csatorna. Rubin Kristóf, a műsor kreatív főszerkesztője elárulta az [origo]-nak, milyen lesz a két éve rejtegetett műsor, s mi az oka annak, hogy eddig nem került képernyőre.

Az I Love Gjoni forgatásai a meglehetősen szürreális, bizarr Benkő-féle párkereső után kezdődtek 2010 nyarán, a képernyőn azonban megelőzte a Való Világ 4 nőcsábász győztesének - később felvett - hasonló koncepciójú műsora. "Ez volt a második ilyen jellegű show az országban, de mégsem került rögtön képernyőre, mert egy másik párkeresőt indított helyette a csatorna. Ennek a döntésnek több oka is volt, mint ahogy annak is, hogy azóta sem sugározta az RTL Klub Gjoni realityjét. Két évvel ezelőtt az X-Faktor és a Való Világ okozta médiazajban elveszett volna a hetente egy alkalommal jelentkező reality, ezért sajnálatos módon nem kerülhetett képernyőre. Mire az RTL Klub megtalálta a műsor méltó helyét, a programstruktúrában már nagyon közel volt az RTL II indulása, így egyértelmű volt, hogy ott sugározzák, ahol a saját gyártású tartalmak kiemelten fontosak" - mondta kérdésünkre a kreatív főszerkesztő, Rubin Kristóf.

Mivel közvetlenül az első ilyen típusú műsor után kezdték el a forgatást, néhány dologban hasonlít a széplelkű dalnok párkeresője a 2009-ben sugárzottra. "A hangvétele teljesen más lesz, természetesen a helyszín és a díszletek is, de lesznek olyan megoldások, melyek már ismerősek lehetnek a nézőknek. Gjoni is kap olyan segítőt Keleti Andrea személyében, mint amilyen Benkőnek volt Falusi Mariann, de Fekete Pákó is fel fog tűnni a műsorban" - tájékoztatott.
A több száz jelentkező közül tizenhat nő került be a villába, hogy harcoljon a buzukis szerelméért. A romantikus énekes a műsor előrehaladtával folyamatosan küldi haza őket, a végén pedig egy marad, akivel (nyilván csak megjátszott) nászútra megy. "Húsz napot forgattunk, az elkészült párkereső műsor pedig nyolc epizóddal lesz képernyőn a jövő héttől. Benkő műsorába jellemzően középkorú nők jelentkeztek, főként negyven év körüliek, ebben a szériában változatosabb a korosztály. Ha jól emlékszem, a legfiatalabb hölgy huszonhárom, a legidősebb ötven év körüli" - jelezte a főszerkesztő. Feleségjelölteket direkt castinggal is kerestek a műsorba, online párkereső oldalakról is válogattak szereplőket: "Nem titok, hogy a műsorok nagy része alkalmazza ezt a módszert, mi is kerestünk nőket Gjoninak. Nem csak az ilyen típusú realityk, a tehetségkutatók is keresnek fel olyanokat, akik maguktól nem jelentkeznek, de esélyesek lennének a szereplésre. Fontos, hogy ők nem statiszták, nincsenek kitüntetett szerepben, ugyanolyanok, mint a maguktól jelentkezők. Írtunk üzenetet néhány hölgynek, és aki kedvet kapott, az eljött a castingra."

Mint ahogy Alekosznak volt szívceremóniája narancssárga szerelemmadárral, Delhusának is lesznek sajátos szimbólumai. Hasonló drámai hangulatú ceremóniák lesznek, ahol beszédet mond, pár mondatban összefoglalja a történteket és az érzelmeit, majd átadja a kiválasztottaknak a fényláncot. A műsor koncepciója a fény köré épül, a műsorok végét fényceremónia zárja. "Benkő műsora abszurd volt, sok irreális jelenettel, Gjonié azonban komolyabbra sikeredett. A bekerülő nők tényleg őt akarják, tényleg komoly kapcsolatot terveznek vele, és az érzelmeik is valósak. Hiteles szerelmi szálak szövődnek, ami aztán sok viszályt szül a műsor során, hisz Gjoni sokaknak teljesen elcsavarja a fejét." Kérdés, hogy mennyire lesz hiteles a nézők számára egy két éve forgatott párkereső show, hiszen az énekesnek jelenleg nincs felesége, amiből arra következtethetünk, hogy nem találta meg az igazit a műsor keretében. A reality főszerkesztője szerint az I Love Gjoni-t bármikor sugározzák, hiteles lesz, bár annak tudatában kell nézni, hogy múltbeli eseményeket látunk.